A kézilabda hazatért

Az Olimpiai Sportpark is otthont adott a kézilabda „A" kategória Diákolimpia Országos Döntőjének. A négy napos versenyen az ország legjobb középiskolás lány- és fiú csapatai mérkőztek meg a bajnoki címekért.

 

A 253 nevező iskola közül az országos döntőbe nyolc-nyolc fiú és lány csapat jutott be, több mint kétszázan léptek pályára a különböző intézmények színeiben. A fiú mérkőzéseket az Olimpiai Sportparkban, a lányokét pedig a Magvassy Sportcsarnokban rendezték.
A lányok mezőnyében a fonyódi Mátyás Király Gimnázium csapata végzett az első helyen, a győri Kazinczy Gimnázium a harmadik lett, a fiúknál a balatonfüredi Lóczy Lajos Gimnázium szerezte meg az aranyérmet, a győri Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont csapata a nyolcadik helyen zárt. A versenyre kilátogatott Danyi Gábor, a Győri Audi ETO vezetőedzője is, Görbicz Anita, a klub ötszörös BL-győztes csapatkapitánya pedig díjakat, érmeket adott át. Az edzők között számos egykori válogatott játékos és szövetségi kapitány is volt: Sótonyi László, Gulyás Péter, Róth Kálmán és Siti Beáta is irányíott csapatot a Diákolimpián.
A versenysorozaton a különböző sportágakban a több mint 320 ezer nevező közül 35 ezren jutnak el az országos döntőkig, amelyek érmesei 10 felvételi többletponthoz jutnak a felsőoktatási felvételik során.

 

Fotó: facebook.com/diakolimpia