A legfiatalabb atlétáké volt a hétvége

Múlt péntektől vasárnapig az Olimpiai Sportpark adott otthont a Serdülő és Újonc Atlétikai Országos Bajnokságnak, amely hagyományosan az első komoly országos megmérettetése azoknak a 13–15 éves fiataloknak, akik korosztályukban a legjobbak közé tartoznak.

A Győri Atlétika Club (GYAC), amelynek otthona az Olimpiai Sportpark, ismét profi rendezőnek bizonyult, három nap alatt 64 versenyszámot bonyolítottak le, selejtezőkkel, előfutamokkal, döntőkkel együtt, majd érmeket osztottak. A GYAC versenyzői közül az újonc korosztályban távolugrásban Rendes Hanna bronzérmes lett, Dalmai Zsófia gerelyhajításban szintén a harmadik helyen végzett. Gyimóthy Réka 1500-on harmadik, 3000 méteren második helyezést ért el. Jó Alíz 800 méteres síkfutásban szerzett ezüstérmet.

 


„Jól sikerült a rendezés, a Magyar Atlétikai Szövetség és a versenybírók elnöke is megköszönte ezt a GYAC-nak. A lebonyolításban nem csak a versenyzőink, edzőink segítettek, nagyon sok önkéntes is csatlakozott hozzánk. Csaknem hatszáz gyerek érkezett a három napos viadalra, az ország minden részéből, összesen 1300 nevezést adtak le a két korosztály versenyszámaira. Ami a GYAC sportolóit illeti, örülünk, hogy érmeket tudtunk szerezni, emellett pedig rengeteg értékes helyezést is begyűjtöttek a tanítványaink. Szinte mindenki egyéni csúcsot teljesített ezen a bajnokságon, így sikerélménnyel mehettek pihenni a fitalok, akikkel augusztus elején folytatjuk a versenyszezont" – mondta Bogár Lilla, a GYAC edzője.

 

Fotó: Győre Márk