A verseny, aminek folytatódnia kell

Első alkalommal rendezték meg az Olimpiai Sportparkban a Győr Open elnevezésű nemzetközi utánpótlás női tornaversenyt. Több mint száz versenyző indult, és a győriek is jól szerepeltek.

A versenyen hét országból nyolc klub tornászai álltak a szerekhez. Négy korosztályban a rendező GYAC tehetségein kívül egyesült arab emírségekbeli, angol, román, osztrák, cseh és izlandi sportolók is ott voltak a mezőnyben.
„XXI. századi körülmények között készülhetnek a győri tehetségek az Olimpiai Sportpark tornacsarnokaiban, és most rangos versenyen is megmutathatták tudásukat. Jó volt látni, hogy csaknem harminc GYAC-os fiatal is részt vett a megmérettetésen. Bízom benne, hogy a jövőben nagyon sikeres lesz a városban a női torna" – mondta Borkai Zsolt, Győr polgármestere, az 1988-as szöuli olimpia aranyérmes tornásza.

 

 


A GYAC női torna szakága négy éve alakult, azóta komoly utánpótlásbázist épített ki a klub, elismert szakemberek vezetésével. A jó eredmények pedig nem maradtak el, már felnőtt nemzetközi versenyen is volt olyan érmes GYAC-os tornász, aki a klubnál kezdte pályafutását. A Győr Openen a rendező klub fiataljai a 13-14 évesek korosztályában voltak a legsikeresebbek.
„A románok, angolok kicsivel előttünk járnak, de mi is értékes helyezéseket, érmeket szereztünk, ez is igazolja, hogy a GYAC-nál jó úton jár az utánpótlás-nevelés. A Győr Openből hagyományt szeretnénk, a visszajelzések kivétel nélkül nagyon pozitívak" – nyilatkozta Farkas András, a klub edzője, a verseny szervezője.
A győriek közül összetettben Czeiter Vivien arany-, Bársony Bertilla és Török Noémi ezüst-, Kovács Piroska pedig bronzérmet szerzett. Különböző szereken dobogós lett Fekete Sára, Tóth-Prépost Petra, Pethő Emese, Nagy Kármen, Detrik Nárcisz, Nagy Fruzsina, Czuczor Enikő, Algács Kornélia és Nagy Diána.

 

Forrás: Győr+

Fotó: Marcali Gábor