Az Olimpiai Sportparkban készülnek a vb tornászai

Finisbe érkeztek az I. Junior Torna Világbajnokság előkészületei, a sporttörténelmi vb-t az Audi Arénában rendezik június 27–30-ig. A több száz versenyző felkészülésére az Olimpiai Sportpark tornacsarnokai is rendelkezésre állnak.

Az I. Junior Torna Világbajnokság versenyhelyszíne az Audi Aréna csaknem teljesen készen áll a sportolók fogadására. A felkészülésre az Olimpiai Sportpark tornacsarnokai is az indulók rendelkésére állnak, de itt átalakításra nem volt szükség, hiszen a kontinens egyik legmodernebb létesítménye év közben is a Győri Atlétika Club (GYAC) tornászainak felkészülését szolgálja.
A vb tornaszereivel összesen 15 kamionnyi rakomány érkezik a városba a napokban. A szereket Stuttgartban gyártották le, a világverseny után pedig magyar klubok használhatják.
A versenyzők, edzők, szakmai stábtagok összesen több mint nyolcszázan érkeznek az eseményre. A magyar színeket hat versenyző képviseli, rajtuk kívül toovábbi két tartalékot is megneveztek a szakemberek. A lányoknál Makovits Mirtill, Szujó Hanna és Szilágyi Nikolett alkotja a csapatot, míg tartalákként Szmirnov Anna is tagja a keretnek. A fiúknál Balázs Krisztián, Kovács Márton, Dobrovitz Ádám és Bátori Szabolcs készülhet a sportág első junior világbajnokságára. A fiúk esetében az utolsó pillanatokban dől el, hogy ki lesz az a három tornász, aki indulhat a vb-n.