Esélyt adtak, esélyt kaptak

Esély Sportnapot tartottak a győri Olimpiai Sportparkban, ahol a 22. játékos versenyre 22 csapat adta össze erejét. A fogyatékkal élők és ép társaik közös rendezvényét a Máltai Szeretetszolgálat Győr-Moson-Sopron Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Háza szervezte, ahol a pályán igazi csapatjátékban vehetett részt mindenki.

Játék határok nélkül is lehetne az elnevezése a rendezvénynek, ahová a Dunántúl 15 városából 22 csapat érkezett, hogy ne csak kipróbálja és jól érezze magát, hanem felhívja a figyelmet a fogyatékkal élő emberek és ép társaik közös sportnapjára. 200 fogyatékossággal élő versenyző, 60 kísérő, 60 önkéntes tette össze erejét és tudását a csapatversenyeken, ahol különböző ügyességi feladatok, sorversenyek és egyéb kihívások vártak a megjelentekre.

 

 

A fogyatékkal élő embereket ellátó intézményekből érkező csapatok sérült fiatalokból és a hozzájuk csatlakozó ép társaikból álltak. Versenyzőként és segítőként szerepeltek általános és középiskolások, sportos kedvű egyetemisták és tanárok, valamint a Máltai Szeretetszolgálat önkéntesei.

 


„Az idei sportnap különlegessége, hogy a huszonkettőből ez már a második alkalom, hogy a csapatversenyeken egészségesek és fogyatékossággal élők közösen indulnak" – mondta Bognár Erzsébet, a Máltai Szeretetszolgálat Győr-Moson-Sopron Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Házának munkatársa. A sportolás mellett kiegészítő programokkal – rajzverseny, totó, arcfestés, kézműves foglalkozás, csillámtetoválás és táncház – is várták a résztvevőket.

 


Kovács Gábor, a Máltai Szeretetszolgálat fogyatékossággal foglalkozó programok szervezője szerint ez az Esély Sportnap a szolgálat legnagyobb rendezvénye, amellyel érzékenyíteni szeretnék a társadalmat, segítve az integrációt, megmutatni az egészséges embereknek, milyen értékeket képviselnek a fogyatékkal élők. „Vigyázzanak egymásra, élvezzék a játékot, és tartsák szem előtt mindenkor, nem csak a győzelem, hanem a részvétel a legfontosabb a versenyeken és a hasonló rendezvényeken!" – biztatta a megjelenteket a sportnap megnyitóján Kovács Gábor.

 

Forrás: Győr+
Fotó: Marcali Gábor