Global Running Day az Olimpiai Sportparkban

A Global Running Day a Nemzetközi Atlétikai Szövetség kezdeményezése, a lényege pedig az, hogy a világszerte több helyszínen megrendezett futáson minél többen vegyenek részt, mozogjanak egy kicsit.

Ezt a kihívást minden évben június első szerdáján teljesítik a résztvevők, és 1 mérföldet, vagyis 1609 métert futnak, a mezőnyben pedig nemcsak olyanok indulhatnak, akik rendszeresen sportolnak, hanem bárki, akinek kedve van a mozgáshoz. A Global Running Day-t korábban National Running Day néven ismerték, és az Egyesült Államokból indult, jelenlegi formájában 2016-ban rendezték meg először, összesen 2,5 millió résztvevővel. Idén Magyarországon az első helyszínek között Győr is ott volt. Az Olimpiai Sportparkban a GYAC szervezésében startolt el a mezőny, pontosabban a mezőnyök, hiszen délelőtt a Bercsényi-iskola vezetésével diákok futottak, majd délután a GYAC több szakosztályának sportolói vágtak neki a távnak, ami az OSP atlétikai pályáján négy körnek felelt meg. A kihívást több mint kétszázan teljesítették.
„A GYAC sportolóinak összetartását is szimbolizálta ez az esemény, hiszen kitűztünk egy célt és ebből a birkózók, tornászok vagy a többi szakosztály versenyzői, edzői ugyanúgy kivették a részüket, mint az atléták" – mondta Petrahn Barbara klubmenedzser.

Forrás: Győr+