Háromszáz erős ember verseng nálunk

A Masters RAW erőemelő Európa-bajnokságra, 24 országból több mint háromszáz versenyző érkezett Győrbe, az Olimpiai Sportparkba.

Az erőpróba március 5-én kezdődött és 10-ig tart az Olimpiai Sportparkban. A Masters, vagyis a 40 év felettiek mezőnye vette birtokba a judocsarnokot. A kontinensviadalt a három fogásnemben, guggolásban, fekvenyomásban és felhúzásban rendezik. Az esélyesek között pedig szép számmal akadnak magyar sportolók is.
„Huszonnégy országból érkezett nagyjából háromszáz sportoló, valamint százötven edző és versenybíró. Huszonkét magyar versenyző indul az Eb-n, tizennégy férfi és nyolc hölgy. Nyolc dobogós helyezést várok a csapattól, ebből két-két aranyat a férfiaktól és a nőktől" – mondta Rónaszéki András, a Magyar Erőemelő Szövetség elnöke.

A keddi sajtótájékoztatón elhangzott, hogy Fábri Jánost, Petróczki Magdolnát, Fekete Miklóst és Lombosi Melindát várják a dobogó tetejére. A 83 kilogrammos Fábri hatszoros világ-, és tizenkétszeres Európa-bajnok, az 52 kg-ban szereplő Petróczki kétszer volt már a kontinens legjobbja, a 93 kilós Fekete is nyert már Eb-t, Lombosi pedig fekvenyomásban Európa-csúcsot tart a plusz 84 kg-ban.

A sportrendezvényre ingyenes a belépés.

 

Fotó: Marcali Gábor / Győr+ Média