Hétszázan táncoltak együtt

A Magyar Nyugdíjasok Egyesületeinek Országos Szövetségének rendezésében tartották meg az V. Magyarországi Szenior Sportjátékokat május 24-én. Az Olimpiai Sportparkban több mint nyolcszáz időskorú résztvevő bizonyította, a sportot soha nem késő elkezdeni, a tánc örömét minden életkorban átélhetjük.

Az idei már az ötödik a rendezvényből, a Magyarországi Senior Sportjátékokon bármely magyar, vagy Kárpát-medencei állampolgár részt vehetett. Sakk, futás, tenisz, asztalitenisz, darts, úszás és egyéni versenyszámokban indulhattak a vállalkozó kedvű és sportot kedvelő versenyzők, a seniortánc találkozó pedig több mint 700 nyugdíjaskorút mozgatott meg.

Öt korcsoportban várták a nyugdíjasok jelentkezését, az 50 és 55 év közöttiek, 56 és 60 év közöttiek, 61 és 65 év közöttiek, 66 és 70 év közöttiek és a 70 év felettiek jelentkezhettek a versenyzésre.

 

 

Panker Mihály, a Humánszolgáltatási Főosztály vezetője Borkai Zsolt polgármester nevében köszöntötte a több mint nyolcszáz résztvevőt. Győr már két alkalommal elnyerte az Idősbarát város címet, és a mai találkozó is bizonyítja, a városunkban közösségépítő rendezvényekkel biztosítanak lehetőséget az aktív időskor megőrzésére. „Jó látni az sportjátékokra érkezett csapatokat, amelyek megőrizték fiatalkori aktivitásukat és szépkorúként is összemérik tudásukat a sportban és a táncban is” – mondta a főosztályvezető.

 

Némethné Jankovics Györgyi szervező a sportjátékokról elmondta, 2007-ben 9 ország részvételével indult, és nyolc év után ismét Győr rendezi. A mostanira a hazaiakon kívül cseh, szlovák és román csapatok is érkeztek a mozgás, az együttlét öröméért. A senior táncmozgalomnak ma már 150 oktatója van, egyre több helyszínen, egyre több közösség szerveződött az elmúlt években, és a győri sportjátékokra most 26 helyről érkeztek, hogy bemutassák tudásukat és az oktatók új táncokat tanítsanak nekik.. „Szeretnénk alapítani egy civil egyesületet a senior táncmozgalomnak és a jelenlévők szimpátiaszavazással erősítettek meg bennünket arról, hogy a szerveződés mellé állnak” - emelte ki a nap egyik fő elhatározását Némethné Jankovics Györgyi.

 

Győr+

Fotó: O. Jakócs Péter