Papp Oszkár a GYAC új elnöke!

Papp Oszkár a GYAC új elnöke.

 

A klub evezős szakosztályának eddigi vezetőjét, Papp Oszkárt választották a GYAC elnökévé. A korábbi elnök, Simon Csaba június 1-jével mondott le posztjáról. Az elnökválasztásról, az előzményekről és a klub jövőjéről az egyesület új első emberét és Petrov Ivánt, Győr sportért felelős polgármesteri biztosát kérdeztük.


„Első lépésként nyilván tájékozódom a teljes klubrólszeretnék átlátni mindent, hiszen eddig az evezős szakosztállyal kapcsolatban voltam csak naprakész. Ezek után alakul majd ki, hogy mi az, amit az eddigi működésből megtartunk, és mi az, amin változtatunk” – mondta Papp Oszkár.

„Az egyik legfontosabb cél, hogy idővel az egyesületnek a felnőttek között is legyenek meghatározó, világbajnokságokon, olimpiákon induló versenyzői annyi sportágban, amennyiben csak lehet. Tervezzük, hogy még több sportág csatlakozik a GYAC-hoz.”

„Rendkívül fontos állomás ezen az úton, hogy megmaradjon a jó kapcsolat a Széchenyi EgyetemmelTöbb fiatalt szeretnénk a városba csábítani azzal, hogy tökéletes lehetőséget adunk nekik arra, hogy a legjobb helyen folytassák tanulmányaikat, és mellette egy olyan klubban sportolhassanak, amelyik egyedülálló az országban. Nincs máshol olyan, hogy az egyetemtől, a kollégiumoktól néhány száz méteres körzetében ott van az intézmény sportcsarnoka, a folyó az evezős csónakházzal, a kajakos víziteleppel, a legmodernebb uszoda, az Olimpiai Sportpark, és sorolhatnám a kiváló lehetőségeketEzekkel élni kell, és akkor biztos, hogy a 2024-es párizsi olimpián több olimpikonja is lehet a GYAC-nak” – tette hozzá a GYAC új elnöke.

„Egy olyan egyesület élére kerestünk alkalmas vezetőt, amely a győri sport ékköve. Hosszas keresgélés után találtuk meg azt az embert, aki ezt elvállalta, és meg is szavazták a küldöttek. Papp Oszkár eddig az evezős szakosztálynak volt a szakosztályvezetője társadalmi munkában, tehát ő úgy vezette csapatát, úgy lett a GYAC az egyik legjobb evezős klub az országban, hogy a fizetéséről teljes egészében lemondott. Ez is mutatja a hozzáállását a sporthoz, szíve-lelke benne van. Biztos, hogy lesznek nehézségek a fejlődés útján, de mi mindenben segítjük. Szerintem jó döntés született, és remélem, a GYAC a sikerekről szól majd a jövőben. Egy szervezet akkor működik jól, ha nagyok a célok. Financiálisan, gazdaságilag eddig is jól működött a klub, ehhez kell felnőni sportszakmailag, ezt kell újabb szintre emelni. Ehhez álmodni kell az edzőknek, ehhez merni kell a szakosztályvezetőknek, és ehhez kell egy olyan elnök, aki mindenben partner és tényleg szereti a sportolókat” – fogalmazott Petrov Iván.

 

Forrás: Nagy Roland, gyorplusz.hu