Ismét kerekesszékes teniszezőknek adott otthont az OSP

Az Olimpiai Sportpark (OSP) adott otthont múlt hétvégén a kerekesszékes Országos Bajnokságnak, melyen hosszú évek óta a legnagyobb létszámban vettek részt játékosok, összesen 14 versenyző ragadott ütőt.

 

Az „A" kategória egyéni versenyszámában nem történt meglepetés, Farkas László, rengetegszeres magyar bajnok első három meccsén mindössze három gémet bukott, majd a döntő találkozón 64:64-re nyert Farkas Attila ellen, a bronzérmet pedig Bovier György szerezte meg – ezzel kialakult a márciusi Világkupa-selejtezőre utazó csapat összeállítása.
Párosban a Farkas László/Bovier György páros győzedelmeskedett, a döntőben 64:60-ra legyőzve a Lelik Ferenc/Csiszár Attila párost, míg a bronzérmet a Farkas Attila/Mézes János páros szerezte meg.
A „B" kategóriában Pokornyi Tamás nem talált legyőzőre, a 2. helyen Nebehaj Barbara végzett, a bronzérmet pedig Papp Csaba szerezte meg, megelőzve Bihari Csabát és Inczédi Gergelyt, de párosban is Pokornyi-győzelem született, ezúttal Bihari Csaba oldalán, a döntőben 61:63-ra legyőzve a Papp Csaba/Inczédi Gergely duót.
A díjakat a Magyar Paralimpiai Bizottság nemzetközi igazgatója, Dányi Anita, a Magyar Tenisz Szövetség elnöke, dr Szűcs Lajos, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke, Szabó László adta át.

Forrás: huntennis.hu