Magyar Speciális Olimpia Szövetség - Edzőtábor

Professzionális környezetben, a tavalyi Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál helyszínein, csarnokaiban és sportpályáin zajlottak a központi edzőtáborozás tréningjei, foglalkozásai a jövő évi SO Nyári Világjátékok jegyében.

Napi két edzéssel készültek az asztaliteniszezők, az atléták, a bocsások, a bowlingosok, az erőemelők, a judósok, a görkorcsolyázók, a kerékpárosok, a kosárlabdázók, a labdarúgók, a tollaslabdázók, a tornászok, a teniszezők és az úszók. A szakágvezetők, edzők felkészültnek, lelkesnek és motiváltnak látták tanítványaikat. Az atlétáknál csapattagként segítette az edzések menetét Srp Miklós válogatott gyalogló, a tollaslabdázók gyakorlásainál pedig az örökös bajnok Cserni János működött közre.

A 87 fős delegáció tagjaira esténként érdekes programok vártak, hiszen motivációs beszélgetéseket hallgathattak világklasszis sportolók közreműködésével. Megtisztelte jelenlétével a központi edzőtábort Storcz Botond háromszoros olimpiai bajnok kajakos, Mednyánszki Szilvia világbajnok kajakos, Kállai Ildikó fitnesz világbajnok és Gubacsi Zsófia WTA-tornagyőztes teniszező. Mindannyian felidézték sikeres pályafutásukat és frappáns, biztató történetekkel lelkesítették speciális olimpikonjainkat.

Egy kis szórakozásra is nyílt lehetőség az utolsó nap, amikor Pál Szabolcs (Dj. Lupy) varázsolt a fiataloknak táncos estet. Kicsit fáradtan, de élményekkel telve hagyta el az edzőtábort csapatunk és már mindenki nagyon várja a Világjátékok rajtját. 2019. március 7-én utazunk a nagy világeseményre, 8. és 11. között részt veszünk a vendéglátó város programjában, március 11. és 13. között lesznek a divízionálások, edzések, majd 14-én sor kerül az ünnepélyes megnyitóra is. 15. és 21. között versenyek és eredményhirdetések zajlanak majd, végül március 21-én a záróünnepségen is felvonulhatunk. Március 24-én érkezünk haza a várhatóan eredményes szereplést követően.

2019. márciusában Abu Dhabi, az Egyesült Arab Emirátusok fővárosa és Dubaj ad majd otthont a Speciális Olimpia Nyári Világjátékok eseménysorozatának.

„Abu Dhabi és Dubaj kitárja a karját, meghívja a világot, hogy jöjjön össze, ünnepelje a sportot és bebizonyítsa, a határvonalak elmosódnak, a befogadás pedig egyértelmű.” – Nyilatkozta Timothy Shriver, a Nemzetközi Speciális Olimpia Szövetség elnöke. Ezekre a helyszínekre érkeznek majd a mintegy 170 ország résztvevői mellett a magyar csapat tagjai is. A 62 magyar sportoló 14
sportágban képviseli színeinket. Élénken élnek még bennünk a legutóbbi, 2015-ös Los Angeles-i Nyári Világjátékok emlékei, a 82 db magyar érem. A Magyar Speciális Olimpia Szövetség vezetői és szakemberei bíznak abban, hogy jövő év márciusában is folytatódik éremszerző hagyományunk.

 

 

forrás: specialolympics.hu