Mészáros lett a mester

Múlt péntektől vasárnapig tartott a Magyar Mesterfokú Tornászbajnokság: a legjobb hazai tornászok ezúttal is az Olimpiai Sportparkban találkoztak. Győr ötödször adott otthont a viadalnak, korábban, az első két alkalommal 2015-ben és 2016-ban az Audi Aréna volt a helyszín.

A nőknél és a férfiaknál is háromszoros aranyérmes versenyző lett a Mesterfokú-bajnokság legeredményesebbje. A hölgyek mezőnyében a Dunaferr tornásza, Kovács Zsófia pénteken egyéni összetettben, szombaton felemáskorláton, vasárnap pedig talajon győzött, gerendán harmadik lett. A 2017-es Európa-bajnokság ezüstérmese a szerenkénti finálék második napjára kicsit elfáradt, de így is elégedett volt a teljesítményével. A nőknél gerendán Makra Noémi, ugrásban pedig Böczögő Dorina lett a bajnok.

 


A fiúknál ugyancsak három elsőséget gyűjtött be a Győri Atlétikai Club (GYAC) színeibe induló Mészáros Krisztofer. A még mindig csak junior korú győri tehetség a pénteki egyéni összetett után szombaton talajon és gyűrűn is aranyat nyert, összesen pedig öt éremmel zárta a mesterfokú bajnokságot, hiszen a kollekciót kiegészítette egy ugrás ezüsttel, és egy lólengés bronzzal. „Nagyon boldog vagyok, hogy megnyertem a versenyt, ráadásul itthon, Győrben. Egész évben versenyeztünk, emiatt erre a versenyre nem készültem külön elemekkel, kész gyakorlatokkal jöttem. Az aranyérem ellenére nem vagyok maradéktalanul elégedett, mert nyújtón rontottam, pedig a verseny előtt szerettem volna nyolcvan pont fölött teljesíteni, a hiba azonban sokba került" – mondta Mészáros Krisztofer.

 


A GYAC-ot képvileste az ob-n Tomcsányi Benedek is, ő ugrásban és gyűrűn harmadik, egyéni összetettben második lett. A szerenkénti finálékban ugrásban Földes Márton, nyújtón Vecsernyés Dávid, lovon Kállai Zoltán, korláton Balázs Krisztián lett az első.
„Mindig örömmel jövök Győrbe, hiszen jól szervezett, profi versenyen vehetek részt. Számomra ezzel még nem zárult le az év, hiszen lesz egy világkupa állomás, amin szerepelni fogok. Így ez a megmérettetés felkészülésnek számított, a hétvégi teljesítményemet tekintve elégedett vagyok" – nyilatkozta a válogatott Vecsernyés Dávid.

 


A csapatok versenyében a tavaszi forduló után még második helyen álló BHSE nyert a Ferencváros előtt. A dobogó harmadik fokára a GYAC tornászai állhattak, akik Siket Olivér, Mészáros Krisztofer, Tomcsányi Benedek összeállításban szereztek bronzérmet.

 

Fotó: Rózsa Tamás