Nem csak az iskolásokat várja a GYAC

Nyáron is ritka volt az üresjárat az Olimpiai Sportparkban (OSP), szeptembertől, az iskolakezdéssel pedig újra maximális fordulatszámon pörög majd az élet Magyarország egyik legmodernebb multisport-létesítményében.

A kilenc szakosztállyal működő Győri Atlétikai Club (GYAC) várja azokat, akik szeretnének nagyszerű közösségben, kiváló körülmények között sportolni „Az iskolát most elkezdő 6 évesektől a felnőttekig szeretettel várunk bárkit, aki még nem választott magának sportágat, és azokat is, akik szeretnének kipróbálni valami számukra eddig ismeretlent. A GYAC elsősorban az utánpótlás-nevelésben tartozik az ország legnagyobb egyesületei közé, de természetesen felnőtt versenyzőink is vannak. Aki amatőrként vágna bele a mozgásba, annak remek lehetőséget kínál a GYAC futóklubja. Jelenleg ezerötszáz sportolónk van, ez a létszám folyamatosan nő, reméljük, a szeptemberi iskolakezdéssel és a gyerekek sportágválasztásával is gyarapodni fog a létszámunk. Az edzések mindegyik szakosztálynál igazodnak az iskolaidőhöz, az OSP-ben pedig olyan helyiségek is a fiatalok rendelkezésére állnak, ahol nyugodtan tanulhatnak az edzések előtt, után” – mondta Petrahn Barbara kétszeres olimpikon atléta, a GYAC klubmenedzsere a Győr+-nak.

 

 

 

A GYAC nyári sporttábora is rendkívül sikeres volt, öt turnusban csaknem 120 gyerek kóstolhatott bele az atlétika, az evezés, a birkózás, a judo, a tenisz, a torna, a kerékpár és a súlyemelés világába. „Biztos vagyok benne, hogy a táborozó gyerekek közül is sokan lesznek szeptembertől az egyesület tagjai valamelyik szakosztályunknál. Vannak olyan fiatalok, akik az egyhetes tábor után a következő turnusra is beiratkoztak” – tette hozzá a GYAC klubmenedzsere.

 

Az egyesület a tavaly megrendezett első nyílt napja után szeptember 21-én második alkalommal is megnyitja kapuit az érdeklődők előtt, így az a szombat is nagyszerű alkalom lesz a gyerekeknek a sportágválasztásra. A programok 10 órakor kezdődnek és 13 óráig tartanak, ekkor bárki kipróbálhatja azokat a sportágakat, amelyek a GYAC-nál az Olimpiai Sportparkban működnek. A Futóklub pedig egy 2000 méteres futással várja a nyílt nap látogatóit.

 

 

Győr+
Fotó: Marcali Gábor