Ötödik helyen végzett a magyar rendőrök csapata

Három napra, május 10–12-ig a rendőr judo európai fővárosa lett Győr. Az Olimpiai Sportparkban tartották ugyanis a XV. Rendőr Judo Európa-bajnokságot, ahol 16 ország 159 versenyzője mérte össze tudását.

Dr. Kontrát Károly belügyminiszter-helyettes, a Magyar Rendészeti Sportszövetség elnöke pénteki köszöntőjében elmondta, nagy megtiszteltetés számukra, hogy a sporteseménynek Győr ad otthont. „Mindenkinek sikeres és sérülésmentes versenyzést kívánok, érezzék jól magukat Magyarországon, nézzék meg ezt a gyönyörű várost, és jöjjenek vissza máskor is!" – fogalmazott.
Az első napon három magyar versenyző állhatott fel súlycsoportjában harmadikként a dobogóra.
Szombaton is tovább folytatódtak az egyéni küzdelmek, ezen a napon a nagyobb súlycsoportokban versenyző férfiak és nők léptek tatamira. A lelátókon szurkolók mindkét versenynapon színvonalas és sportszerű küzdelmeknek, nagy összecsapásoknak lehettek tanúi.


A megjelent 16 ország közül 11 csapat nevezett az utolsó nap mérkőzéseire. Az összecsapások végén első helyen Németország sportolói végeztek, míg másodikként Oroszország, harmadikként pedig Franciaország és Románia versenyzői állhattak fel a dobogóra. Magyarország csapata az ötödik helyezést érte el. A magyar csapatot 17 cselgáncsozó alkotta, férfiak és nők vegyesen.
A Rendőr Judo EB záróeseményeként ünnepélyes keretek között levonták az Európai Rendőr Sportszövetség (USPE) zászlaját, majd a Magyar Rendészeti Sportszövetség ügyvezető elnöke, dr. Varga Péter rendőr dandártábornok átadta azt Luc Smeyersnek, az USPE elnökének, aki pedig a zászlót a következő versenyt szervező ország képviselőjének nyújtotta át.
A verseny eredményeit az érdeklődők az USPE honlapján tekinthetik meg.

 

Forrás: gyorplusz.hu

Fotó: police.hu