Rendőr judósok mérik össze erejüket

Tizenöt ország legjobb egyenruhásai mérik össze tudásukat a hétvégén a Rendőr Judo EB-n, az Olimpiai Sportparkban.

A Magyar Rendészeti Sportszövetség négy évvel ezelőtt vállalta fel, hogy idén májusban megszervezi a Rendőr Judo Európa-Bajnokságot. A helyszín kiválasztásában a sportszövetség segítséget kért a Magyar Judo Szövetségtől, akik vállalták a verseny szakmai lebonyolítását. Az ő javaslatukra kérte fel a Magyar Rendészeti Sportszövetség Győr városát és Borkai Zsolt polgármester urat, hogy a sport területén több sikeres világ- és Európa bajnokságnak otthont adó város lehessen a Rendőr Európa Bajnokság helyszíne.

A Rendőr Judo Európa-Bajnokságra 15 ország 156 versenyzője érkezik majd a városba, a versenyek pedig péntektől-vasárnapig tartanak. Pénteken és szombaton az egyéni versenyszámok zajlanak majd, férfiak és nők egyaránt a tatamira lépnek. A csapatok összecsapását pedig majd vasárnap, az esemény zárónapján rendezik meg.
„A magyar versenyzők közül azok indulhatnak a hétvégén, akik az elmúlt évben az Országos Rendőr Judo Versenyen, illetve a Magyar Judo Szövetség által szervezett civil versenyeken a legjobb teljesítményt nyújtották. A magyar színek dicsőségéért 10 férfi és 6 nő harcol majd, egyéniben és csapatban is" – nyilatkozta a Győr+ Médianak Tóth Gabriella rendőr alezredes, sajtószóvivő.

A rendezvény fővédnöke Borkai Zsolt polgármester, a belépés ingyenes.

 

 

forrás: Győr+