Tíz magyar érem az OSP-ben

Az ifjúsági korcsoportnak harmadik alkalommal rendeztek Judo Európa-kupa viadalt Győrben. A magyarok remekeltek, első helyen végeztek az éremtáblázaton.

Évről évre egyre népesebb mezőny gyűlik össze a győri versenyen, idén már harminc ország négyszázhatvanegy judósa lépett tatamira az Olimpiai Sportparkban (OSP), ott, ahol az azóta már U23-as Európa-bajnok, és felnőtt világkupán bronzérmes Sipőcz Richárd nyert aranyat a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF). A 18 évesek Európa-kupáján most négy győri indult, Farkas Szilvia, Vikol András és Özbas Yasin a Győri Atlétika Clubot (GYAC), Teidl Bendegúz a Vitalt képviselte.
„Ebben a korosztályban a fiatalok már olyan színvonalas versenyeken mutathatják meg tudásukat, mint a felnőttek. Az U18-asok közül a kontinens legjobbjai jöttek el Győrbe. Fontos, hogy a tehetségek hozzászokjanak a nagy tornák hangulatához, ez már ráhangolás arra, hogy mi várhat rájuk a felnőtt elitben" – mondta Hatos Zsuzsanna, a GYAC edzője, a korosztályos női válogatott szövetségi kapitánya.
A magyar sikerek ezen a hétvégén sem maradtak el, a hazai judósok közül négyen is a dobogó legfelső fokára állhattak, egyikük a GYAC versenyzője, Farkas Szilvia volt a + 70 kg-os súlycsoportban. Aranyérmes lett még az idei bakui EYOF harmadik helyezettje, Szegedi Dániel (66 kg, Ceglédi VSE), valamint Sáfrány Péter (90 kg, Miskolci VSC) és Kőszegi Rebeka Rita (48 kg, BHSE). Ezüstérmet nyert Ürögdi Dominik (73 kg, Ceglédi VSE) és Bertók Krisztofer (90 kg, Vasas Judo), bronzérmes lett Farkas Bence (60 kg, Rákosvidéke Hajtós DSE), Szecsei Viktor (73 kg, Szegedi JSE), Mamira Luca (44 kg, Toto Sport) és Vit Lili (63 kg, BHSE).
Összesen huszonegy ország tudott érmet szerezni Győrben. A legeredményesebb a magyar válogatott volt, amely a négy arany mellett két ezüst- és négy bronzérmet is begyűjtött.