Az érmekre hajtottak az ovisok

 

A 25. Győri Oviolimpia döntőjébe több mint 300 kisgyerek küzdött meg az érmekért csütörtökön az Olimpiai Sportparkban.

A csarnokban igazi olmipiai hangulat volt, a bemelegítés és a versenyek előtt az óvodák bevonulásával vette kezdetét a csapatverseny fináléja. A viadalon csapatban és egyéniben összesen hét bajnoki címet osztottak ki. A döntőbe jutott ovisok egész évben készültek a látványos és izgalmas sporteseményre.

 

 

A döntőben 24 óvoda vett részt, a csapatokat öt csoportba osztották, a váltóversenyek során három, már ismert és begyakorolt feladatot kellett végrehajtani a kicsiknek. Ezek után minden csoportból a legjobb jutott a Szuperdöntőbe, ahol három ügyességi feladatban mérték össze tudásukat a fiúk és a lányok.

A dobogó harmadik fokára a Ménfőcsanaki óvoda, második a Brunszvik óvoda, míg 2019 bajnoka a Sün Balázs óvoda csapata lett.

 

 

Három fiú és három lány versenyszámban egyéni győztest is hirdettek. A lányoknál a kislabdahajítást Dózsa Liza, a fiúknál Hegyi Csombor nyerte. A 30 méteres futásban Rácz Júlia és Farkas-Pohárnok Olivér volt a legjobb, míg távolugrásban a második aranyérmét szerző Rácz Júlia, és Nagy Benedek állhatott a dobogó tetejére.

Győr+
Fotó: Marcali Gábor / Győr+