Tudatos pénzügyi nevelés

Az idén már 27 éves az OTP Fáy András Alapítvány 2019-ben is folytatja az „OK Projekt" elnevezésű pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási, illetve életútfejlesztő, országos oktatási tevékenységét „OK Projekt 2.0" címen. A program elősegíti a XXI. században megkerülhetetlen, a társadalom, ezen belül a Jövő Generációja számára elengedhetetlen pénzügyi tudatosság kialakulását.

 

„1300 diákot láttunk vendégül az Olimpiai Sportparkban, ahol a játszva tanulás és az élményszerzés eszközeivel hoztuk közelebb a fiatalokhoz olyan fogalmakat, mint a pénzügyi tudatosság, a családi költségvetés, a világpiac, jövedelem, öngondoskodás, vagy éppen a befektetések„ – fogalmazott az „OK Roadshow” győri állomásán Czeglédi Zsanett, az „Északnyugat-magyarországi pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási edukációs és ismeretterjesztő program” alapítványi projektvezetője.

„Fontos, hogy már fiatal korban megismertessük az új generációkat a pénzügyi fogalmakkal, és olyan tudatosságra neveljük őket, amelynek révén felnőttként önállóan tudnak boldogulni a számok világában” – mondta dr. Fekete Dávid alpolgármester az esemény megnyitóján március 20-án. 

 

 

Hozzátette, Magyarország egyik legerősebb gazdasági régiójának központjaként Győrben különösen is fontos küldetés az OTP Fáy András Alapítvány programja, amely a látványos szemléltető eszközök és érdekes játékok révén el tudja ültetni fiataljainkban a téma iránti érdeklődés csíráját.

A szakmai programsorozat célja a jövő- és pénzügyi tudatosság fontosságának megismertetése az általános iskolásokkal különböző pénzügyi, gazdasági és gazdálkodási témakörök által. A diákok a győri rendezvényen játékos gyakorlatok keretein belül a hétköznapokban is felhasználható tudással ismerkedtek meg, közben számos érdekes játékot, szimulátort is kipróbálhatnak.

 

Fotó: O. Jakócs Péter / gyorplusz.hu